Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Debatt och kritik möts i kulturredaktionens direktsända diskussionsprogram.
Ett avsnitt från Nya Vågen
Makt, kärlek och svek - Bonnierfamiljen under lupp och spöken på film
Tis 10 sep 2013 kl 14:03
Utmaningarna saknas inte för Bonniers den här hösten, lönsamheten hackar i digitaliseringens spår och jakten på en ny ledare efter avgående Jonas Bonnier pågår - en VD som får räkna med att spotta i nävarna... för att få mediekoncernen att få upp farten igen. Men familjeföretaget Bonniers är inte enbart makt, medier och pengar, utan i allra högsta grad ett eget universum av släktband, traditioner och skrivna - och oskrivna - lagar. Nu kommer två böcker som skildrar och vill förklara hur Bonniers blev det som det är idag, "Lucke & Lull" av Björn af Kleen och "Firman" av Bernt Hermele.

I Nya vågen diskuterar Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg, PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens industri, och Sveriges radios mediekommentator Åke Pettersson böckernas skildringar av maktkamperna, arvstvisterna och släktbanden. Är böckerna debattskrifter, viktiga dokument om Bonniers mediemakt eller affärs-och familjehistorier? Eller allt på samma gång? Och går det att sia om hur Bonnierkoncernen kommer att utvecklas? Kommer makten att bestå?

Och så är det dags för en riktig skräckfilm, The Conjuring, som kritikerna dubbat till  "räddningen för skräckfilmsgenren". Den har redan skrämt slag på publik över hela världen med historien om hur två forskare - som ägnar sig åt paranormala fenomen - hjälper en familj som drabbats av mörka krafter i ett nyinköpt hus på den amerikanska landsbygden. Nya vågen pratar om vårt behov av skräckisar med filmkritikern Ronny Svensson och Jenny Teleman, Sveriges radios kulturredaktionen.

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Maria Götselius
Reporter: Isa Andersson

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Nya Vågen
Nya Vågen
Tis 17 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 03 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 26 nov 2013 kl 14:03(45 min)
Nya Vågen
Tis 19 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 12 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".