Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Sändes måndag 9 september 2013 kl 13.35

Finns svaret på kärnbränsleförvaring att hitta i arkeologin?

Här finns inget ljud

Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.

 På Linnéuniversitetet i Kalmar och institutionen för kulturvetenskaper pågår just nu ett projekt som går under namnet ”Etthundratusen år fram och bakåt i tiden. Arkeologi möter kärnbränsleförvaring”. Projektet är ett samarbete med SKB, svensk kärnbränsle hantering, och uppgiften är att se på vilket sätt kunskaper i arkeologi kan hjälpa oss när vi i framtiden måste planera och slutförvara kärnbränsle. Vi möter Cornelius Holtorf, professor I arkeologi, som är med och driver projektet. 

Vi möter också litteraturprofessor Steven Hartman vid Mittuniversitetet. Han leder ett internationellt projekt där man undersöker hur miljön beskrivs i de isländska sagorna och vad det kan säga oss idag.

Dessutom besöker vi KTH och docent Nina Wormbs som studerar hur fjärranalysbilder av jorden skapas och vilken betydelse det kan få.

Programledare Simon Moser.

Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Tis 13 dec 2016 kl 14:30(24 min)
Tis 06 dec 2016 kl 14:30(24 min)
Tis 29 nov 2016 kl 14:30(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".