Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Franciskus halvår i Heliga stolen
Tor 19 sep 2013 kl 14:03
Får man tillhöra trosrörelsen, ha varit aktiv i antiabortorganisationen Ja till livet och vara minister i en svensk regering? Kommentar av frilansjournalisten Erik Lindfelt med anledning av utnämningen... av moderaten Elisabeth Svantesson till ny arbetsmarknadsminister. Telegramblock med Åsa Furuhagen. Påven Fransiskus första halvår i den Heliga stolen: Vad har han ådstakommit och införlivar han katolikernas förväntningar? Utblick av SRs korrespondent Alice Petrén från Paris och samtal med Ulf Jonsson, redaktör för den katolska tidskriften Signum och Birgitta Gelotte, ungdomskonsulent hos Sveriges unga katoliker i Västsverige. Kriget i Syrien ses av både kristna och muslimer som ett tecken på att Apokalypsen är nära. Vad betyder det för den blodiga konflikten i landet. Reportage av frilansjournalisten Alexandra Sandels. Utrikeskrönika av SRs Brysselkorrespondent Jens Möller. Ny fredsteologi formulerad i boken, Fred är vägen till fred. Samtal med författaren KG Hammar och freds och konflik
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".