Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Halleluja! Lundström sänder från bokmässan i Göteborg
Lör 28 sep 2013 kl 08:05
Vi öppnar en liten Bibelgrupp, bjuder på sång och specialskriven estradpoesi, träffar Jonas Jonasson och så blir det reportage från Rumänien - om författarnas situation före och efter kommunismens fall...

Boken, i bestämd form singular; så heter författaren Niklas Rådströms personliga gestaltning av de Bibliska berättelserna som nyss kommit ut. Vi undrar: hur har det varit att leka Gud? Vi undrar också över vad Bibelns myter och språkvärldar har att erbjuda en skrivande människa år 2013? Hör Niklas Rådström och Josefin Holmström, författare och kritiker.

Det blir också exklusiv, nyskriven estradpoesi från Sveriges Radios scen på bokmässan! Nino Mick, regerande svensk mästare i poetry slam har fått i uppdrag att skriva och framföra något utifrån ett hittills hemligt Bibelord.

Jonas Jonassons bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann blev en sån där dundersuccé som alla förläggare dagdrömmer om. Nu är Jonas aktuell med uppföljaren, Analfabeten som kunde räkna. Så: vad dagdrömmer författaren själv om i det här läget?

Och så fortsätter vi att uppmärksamma Rumänien - Jenny Aschenbrenner har varit i Bukarest och mött ett litteraturklimat där man vägrar köpslå med den konstnärliga integriteten.

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.05
  Anders Berglund, Jan Malmsjö, Iréne Lindh - Vår Bästa Tid Är Nu
  Album: I Grevens Tid
  Kompositör: Jerry Herman
  Bolag: LITTLE BIG APPLE
 • 08.06
  Ernst Rolf - Bättre Och Bättre Dag För Dag
  Album: Svenska Sångfavoriter: Ernst Rolf
  Kompositör: Mark Strong
  Bolag: EMI
 • 08.07
  The Beatles - When I'M Sixty Four
  Album: Yellow Submarine
  Kompositör: John Lennon, Paul Mccartney
  Bolag: EMI
 • 08.08
  ? - Little House On The Prairie
  Album: Television's Greatest Hits (3) 70's & 80's
  Kompositör: David Rose
  Bolag: SILVA SCREEN
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".