Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P2:s särskilda rum för fantasieggande dokumentära och musikaliska programserier.
Ett avsnitt från Musikmagasinet
Folkets motstånd
Lör 28 sep 2013 kl 12:03
Valthornisten Annamia Larsson och harpisten Delphine Constantin berättar om motstånd som ligger i att vara klassisk musiker

"Jag vill ju nå ut med det jag älskar."

I programmet berättar Annamia om att hantera skeptiska attityder till den klassiska musiken. Hon tar oss bland annat med till Fjärranhöjderbadet i Gävle där hon ibland står vid sidan om bassängkanten och spelar för badbesökarna. Hon vill uppmuntra intresset för Gävle symfoniorkester, som hon är en del av. I Gävle finns det ett visst motstånd mot dom klassiska musikerna. När det är hockey folk är intresserade av, varför skulle det gå så mycket pengar till en symfoniorkester? 

Delphine som kommer från en liten by mellan Versailles och Paris kom hit för att spela i Norrköpings symfoniorkester. Det enda hon visste om Sverige när hon kom hit var att hon gillade Carl Larsson, Nils Holgersson och de svenska skogarna. Hon berättar om resan från de fokuserade övningspassen med hennes styvfar som militär, konservatoriet i Franrike, hårda lärare på Musikhögskolan till idag då hon försöker ha en mer avspänd attityd till livet.

I programmet strålar Annamia och Delphine samma för att öva inför konserterna. De framför duomusik för valthorn och harpa och egna solostycken.

Solistliv

I serien Solistliv hör vi nära berättelser om att vara klassisk musiker. Vi möter dem tidigt på morgonen vid frukostbordet, när de söker nya svar, och när de gör upp med sina demoner. Musikerna förbereder sig inför att spela en ny slags klassisk konsert som de ska spela över hela landet. Går det att vara klassisk musiker på ett nytt sätt?

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Musikmagasinet
Musikmagasinet
Lör 10 dec 2016 kl 12:03(38 min)
Musikmagasinet
Lör 03 dec 2016 kl 12:03(47 min)
Musikmagasinet
Lör 26 nov 2016 kl 12:03(40 min)
Musikmagasinet
Lör 19 nov 2016 kl 12:03(39 min)
Musikmagasinet
Lör 12 nov 2016 kl 12:03(41 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".