Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Jag borde ha kommit längre
Tor 03 okt 2013 kl 11:03
- När man som jag är 27 borde man ha börjat baka bullar! Karin har en bild av hur livet skulle vara när man har passerat 25. Hon borde ha jobb, partner, bostad och börja tänka på barn. Hon längtar efter... stabilitet men vet inte hur hon ska komma dit.

Hon tycker själv att hon har hoppat av från det mesta. Snart finns det inget mer att hoppa av ifrån. Och ångesten över alla misslyckanden växer. Karin hör av sig till Radiopsykologenmed frågorna: Hur ska jag sluta vara rädd? Hur ska jag kunna bli vuxen? Hur ska jag bygga upp ett rikt liv?

Maj skriver i sitt brev om dom passionerade relationer med män som hon hade när hon var yngre och ville bli konstnär. Nu lever hon med en jordnära sambo, har ett vanligt jobb och konsten är ett fritidsintresse. Men hon har börjat drömma om sitt gamla liv igen. Betyder det att det är nåt hon saknar i sin nya relation? Eller ska hon själv ta tag i sin egen passion och bli den som imponerar på sig själv? Maj vill ha vägledning av Radiopsykologen.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen

Christina har haft tre hundar som hon älskat och vårdat. Men nu är de döda och allt som finns är sorgen. Och den är stark. - Jag trodde den skulle gå över men den släpper inte greppet, berättar hon.

Bara vara jag Tor 30 nov kl 11:04(29 min)

När ångesten är som starkast vill jag bara försvinna, säger Andrea. Jag mår så illa att jag inte vart jag ska ta vägen. Jag vill bara bort.

När allting är svart Tor 23 nov kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".