Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.
Ett avsnitt från Tendens – kortdokumentärer
Del 6/6. Hatar män kvinnor?: Toffelhjältar och andra män om kvinnohat
Ons 16 okt 2013 kl 20:03
Man slår inte tjejer svarar Nisse på frågan om varför han inte ger igen när hans fru misshandlar honom. Även om hon drar mig i håret eller kallar mig jävla mes inför barnen så slår man inte kvinnor.

Nisse mailade Mia Blomgren efter den uppmärksammade serien Vem älskar en feminist? Då skrev Nisse att ”Man skrattar ofta åt män som befinner sig i en lille Fridolf-situation. Men för mig är det lite tråkigt att man skrattar åt när män blir förtryckta.” Så Mia åker och träffar ”Nisse” som trots den mångåriga misshandeln inte hatar varken sin fru eller någon annan kvinna.

Johannes mailade också till Mia och skrev att ”Hur jäkla bra har vi män egentligen haft det i historien? Vilka djupgående, historiskt-kulturellt färgade samhällsströmmar är det som bestämmer Mannen av idag?

Jag känner mig inte alls fri eller särskilt överordnad (jo visst, över kvinnorna om jag så ville, men inte över samhällsstrukturen).” 

Lyssna på Nisse, Johannes och andra män OCH kvinnor i det sjätte
och sista programmet i Mia Blomgrens serie Hatar män kvinnor?

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet Tendens – kortdokumentärer
Jag ljög om min ålder Tis 14 nov kl 11:04(26 min)

"Jag undviker folk och sociala sammanhang för jag vill inte ljuga mer", säger Ali. Han gjorde det för att öka chanserna att få stanna i Sverige. Hur är det att leva med den lögnen?

Entreprenören och flyktingkrisen Mån 13 nov kl 11:04(29 min)

Lubbe är entreprenör i Söderhamn och 2015 storsatsar han på flyktingbranschen. Det blir en annorlunda affär på många vis. Vi har följt honom i Campus Vågbro Park under ett år.

En pissfitta till journalist Tis 07 nov kl 11:04(28 min)

På två och en halv månad får Sarah Britz 73 olika mejl från en man som tycker att hon skriver om fel saker och gör ett dåligt jobb. "Din jävla pissfitta." Det ingår i jobbet. Eller?

Jävla politiker!!! Mån 06 nov kl 11:04(29 min)

Hur mycket hat och hot skall en politiker tåla? För Erik Lövgren, regionråd i Västernorrland, blev det råa samtalsklimatet kring nedläggningen av BB i Sollefteå det som fick bägaren att rinna över.

Jag sökte kontakt med min döda pappa Tis 31 okt kl 11:04(28 min)

Nataschas pappa dog när hon var åtta år och allt sedan dess har hon saknat honom. När hon sen i vuxen ålder fick kontakt med ett medium förändrades allt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".