Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes tisdag 8 oktober 2013 kl 14.03

Har vi debatterat fel rasism hela tiden?

Och vinner debatten något på att vi pratar i termer som ras? Medverkar gör Maciej Zaremba, kulturjounalist på Dagens Nyheter, Qaisar Mahmood, författare och debattör, och Tobias Hübinette, forskare vid Mångkulturellt centrum i Botkyrka.

Parsifal blev Richard Wagners sista opera. Nu sätts den upp av Kungliga operan i Stockholm i samband med 200-årsjubiléet av Wagners födelse. Flera stora stjärnor medverkar i uppsättningen. Vi skickade musikkritikerna Per Feltzin, Ella Petersson och Eric Schüldt för att se den och skickade dessutom med frågan om vad de tror om planerna på en ombyggnad av Kungliga operan, en miljardsatsning som kulturministern presenterade nyligen.

Dessutom avslutar vi med att Nya Vågen ju själv har blivit föremål för debatt. Kritiska röster har höjts mot nedläggningen av programmet. Någon av våra chefer svarar på det och berättar hur det är tänkt.

Programledare: Anderas Lindahl
Producent: Thorbjörn Karlsson
Reporter: Morris Wikström

Alla avsnitt från programmet Nya Vågen
Tis 26 nov 2013 kl 14:03(45 min)
Tis 19 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.