Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Vad ska Johan, 13, läsa?
Lör 12 okt 2013 kl 08:05
Det kom ett brev till Lundströms - " ...det talas om att unga pojkar inte läser - men vad ska vi välja? Vi behöver lästips!" Brevet kom från Anna, mormor till Johan, 13 år. Och Lundströms ställer upp!... Hör både Johan och Anna, och lästips ska det bli!

Inbjudna till samtalet om läsning för unga är också DN:s kritiker Lotta Olsson och författaren Mårten Sandén.

Här hittar du listan på boktips till Johan och alla andra.

Kan läsning vara läkande? Och i så fall hur? Vår reporter Jenny Aschenbrenner har träffat Hanaa al-Ramli, barnrättskämpe från Jordanien som under några år startat 25 bibliotek i olika flyktingläger i Mellanöstern. Vilka böcker vill barnen som lever i flykt läsa? Hör också psykologen Mikael Lundgren, som jobbar med sagor som terapeutisk metod.

Vi säger också ett stort och kärleksfullt grattis till årets nobelpristagare, Alice Munro!  Som Lundström har väntat... kanske Alice Munro, också - hon är ju 82 år. Annars visar statistiken att de flesta vinnarna är i åldern 60-74 år när de får priset, och att medelåldern är 64. Så - är det en bra eller dålig ålder för att få priset? Och hur mår en genomsnittlig 64-åring, fysiskt och psykiskt? Hör bl a Henning Mankell, Rose Lagercrantz och Jan Guillou.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".