Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vetenskapsradions internationella miljöprogram.
Ett avsnitt från Klotet
Grannar med ett en härdsmälta
Ons 09 okt 2013 kl 13:35
För 2,5 år sen drabbades Japan av en tsunami som orsakade 3 reaktorhaverier. Fortfarande läcker stora mängder radioaktivt vatten ut i havet och 10 000-tals människor har inte kunnat återvända hem. Saneringen... av radioaktiv mark runt kärnkraftverket är kraftigt försenad och familjer som evakuerats till områden med lägre strålning vågar inte låta barnen leka utomhus. Sveriges Radios korrespondent har besökt Fukushima. Klotet har dessutom varit i Tjernobyl i Ukraina för att se vilka lärdomar som har dragits 27 år efter att kärnkraftsolyckan där och så berättar forskaren Johan Berglund om säkerhetskulturen inom svenska kärnkraftverk där han ser en risk för allt mindre självständigt tänkande. Programledare: Marie-Louise Kristola.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Klotet

FN:s två veckor långa klimatmöte går nu in på sista veckan. Klotet rapporterar om läget för dagen, och intervjuar några av de tusentals delegater och miljögrupper som finns på plats i Bonn.

Klimathotet flyttar in i rättssalen Ons 08 nov kl 14:03(44 min)

Allt fler medborgare och miljöorganisationer tar juridiken till hjälp när de anser att landets regering inte gör tillräckligt för att hejda klimatförändringarna

Bråttom till framtidens toalett Ons 01 nov kl 14:03(45 min)

Vattentoalettens nackdelar blir tydliga när ett land som Indien ska hitta sanitetssystem till den halva miljard invånare som idag uträttar sina behov i det fria.

Omstridd slutförvaring i slutspurten Ons 25 okt kl 14:03(44 min)

I 40 år har den svenska kärnkraftsbranschen jobbat med att få till ett slutförvar för använt kärnbränsle. Just nu prövas metoden av Mark- och miljödomstolen.

Hur hållbara blir Sveriges nya städer? Ons 18 okt kl 14:03(44 min)

Regeringen har föreslagit platser för nio helt nya städer och stadsdelar i Sverige. Cirka 100 000 nya bostäder ska byggas. Men kommer de att bli ekologiskt hållbara?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".