Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Halalkött i skolan fråga för Skolinspektionen
Tor 10 okt 2013 kl 14:03
Föräldrauppror mot halalslaktat kycklingkött i Svedala, sedan alla skolelever serverats köttet i fyra års tid. Är det förenligt med skollagens skrivningar om ickekonfessionalitet att servera religiöst... slaktat kött? Reportage av Johanna Rudbäck och samtal med Ulf Bingsgård, moderat kommunalråd i Trelleborg, där man i kommunens kostpolicy har ett förbud mot att servera kött som slaktats med religiösa slaktmetoder. Den amerikanske imamen Feisal Abduhl Rauf, känd som grundare till Ground Zeromoskén i New York, på Sverigebesök. Åsa Furuhagen ställer frågor om utmaningar för islam i västvärlden idag. Utrikeskrönika om Kenya efter terrordådet av Richard Myrenberg.Samtal med miljöaktivisten Stefan Edman, som länge hävdat att klimatet är en andlig fråga. Har tiden hunnit ikapp honom? Telegramblock med Jalal Lalouni. Vem blir nästa ärkebiskop i Svenska kyrkan? Reaktioner efter hearing i Gottsunda. Samtal med Åsa Furuhagen och ljud från hearingen.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".