Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Turkiskt i veckans Meny
Tor 17 okt 2013 kl 10:03
Veckans kock i Meny är två. En mor och en son. Latife och Ali Fegan. Latife kom till Sverige på sjuttiotalet från Turkiet. Och det blir så klart turkisk mat och mycket spännande fakta om turkisk matkultur... Så vi beger oss hem till Ali i Göteborg, där mamma Latife kommit på besök från Stockholm. Smak och lukt får oss att njuta men också känna igen faror och därmed överleva. Men hur utvecklas smaken genom livet, från det att vi är små tills vi blir gamla? Vår reporter söker svaren i dagens program. Vår konsumentpanel testar lunchlådor, färdiga rätter som finns i kyldisken. Lax med bulgursallad och klassikern köttbullar med potatismos och gräddsås. Hur smakar det? Och vill de köpa det igen?
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Isländsk matkultur – vetebrist och bananodling Tor 18 jan kl 10:03(30 min)

Vi besöker odling av tropiska växter i växthus som värms upp av heta källor. Och vi berättar hur det karga klimatet påverkat maten på Island.

Vi besöker odling av tropiska växter i växthus som värms upp av heta källor. Och vi berättar hur det karga klimatet påverkat maten på Island.

Så gör du enkelt vinäger hemma Tor 11 jan kl 10:03(30 min)

Vinäger – mångtusenårig smaksättare, konserveringsmedel, och en spirande hantverksmässig mat-trend. Och nåt som du lätt kan göra hemma.

Vinäger – mångtusenårig smaksättare, konserveringsmedel, och en spirande hantverksmässig mat-trend. Och nåt som du lätt kan göra hemma.

Framgångsrika appar med rötter i 1700-talet Tor 04 jan kl 10:03(30 min)

Hushållningssällskapet – det låter som nåt i en gammal svensk film. Men är äldre ändå! Och fortfarande en viktig del i mat-Sverige. Men vad gör de?

Hushållningssällskapet – det låter som nåt i en gammal svensk film. Men är äldre ändå! Och fortfarande en viktig del i mat-Sverige. Men vad gör de?

Hummer – lyx, sex, surrealism och gödsel Tor 28 dec 2017 kl 10:03(30 min)

Nyår och hummer. För hummer är fest och lyx. Också när den är köpt djupfryst i livsmedelsbutiken till ett helt överkomligt pris. Hummer är också en kulturell symbol. För lyx, sexualitet, djurrätt och...

Nyår och hummer. För hummer är fest och lyx. Också när den är köpt djupfryst i livsmedelsbutiken till ett helt överkomligt pris. Hummer är också en kulturell symbol. För lyx, sexualitet, djurrätt och...

Myskankor, ett gult pensionat och framtiden... Tor 21 dec 2017 kl 10:03(29 min)

Ett samtal med dokumentärfilmaren Tina-Marie Qwiberg på Gotland. Om matproduktion, jordarnas död – och världens godaste potatis, som gav Gustav Vasa ont i magen.

Ett samtal med dokumentärfilmaren Tina-Marie Qwiberg på Gotland. Om matproduktion, jordarnas död – och världens godaste potatis, som gav Gustav Vasa ont i magen.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".