Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Svenska kyrkans första kvinnliga ärkebiskop
Tor 17 okt 2013 kl 14:03
Antje Jackelén Svenska kyrkans nästa ärkebiskop. Hon vann valet i första omgången vilket är unikt och unik blir hon också som första kvinna i ämbetet. Hur ser hon på Svenska kyrkan, relationen till samhället... och religionsmöten? Svensk kristenhet samlar sig till stöd för utsatta troende i världen och kristna i mellanöstern i synnerhet. Reportage från SKRs manifestation i måndags och intervju med samfundsminister Stefan Attefall om vad regeringen kan och bör göra. Nyhetssvep med Jalal Lalouni. Reportage från Jerusalem där spänningen mellan stadens ultraortodoxa och sekulära judiska invånare ökar inför lokalvalet på söndag. Reporter Anneli Rådestad. Krönika om Medelhavet och flyktingströmmen av Alice Petrén. Ny avhandling om unga vuxnas brist på språk för att tala om existetiella frågor av Caroline Gustavsson. Reportage av Molly Rosenström
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".