Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Medieeliten svarar på lyssnarnas frågor
Lör 19 okt 2013 kl 11:03
I vanliga fall är det ju vi journalister i Mediernas redaktion som ställer frågorna, men den här veckan lämnar vi över den uppgiften till lyssnarna. Det blir tal om allt från glamour till konsekvenserna... av vaccinrapportering. Vi får höra om Sveriges Televisions planer på en redaktion i Södertälje, om hur Dagens Nyheter ångrar att man skrämde upp borrelia-patienter och om hur Nöjesguiden jobbade med mångfald. En frågeställare undrar varför inte hon och hennes tonårskompisar lättare hittar till allt bra innehåll SvT sänder, som exempelvis Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. Varför finns inte mer information i sociala medier, så unga förstår att SvT inte bara är för "pansjisar"? Och svårigheten att hitta program i SvT om modebranschen bekymrar en annan person som kontaktat redaktionen. De som denna gång anses tillhöra medieeliten är: Margret Atladottir, redaktör för Politism.se, Aftonbladets satsning på politisk opinionsbildning och tidigare under många år chefredaktör för Nöjesguiden. Eva Hamilton, VD för Sveriges Television, med en lång karriär som journalist bakom sig, bland annat som SvT:s korrespondent i Bryssel. Peter Wolodarski, chefredaktör för Dagens Nyheter, utbildad ekonom med en bakgrund som ledarskribent på Expressen och Dagens Nyheter.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna

Efter VD:s avgång, har produktionen påverkats av UR:s omorganisation? Ekot rapporterar mot bättre vetande om SR-profil. Journalisternas upprop #deadline. Får man underteckna och samtidigt rapportera?

Vi berättar om nya siffror från Rättviseförmedlingen. Varför är svensk journalistik så ojämställd? Kommer influencers öka öppenheten eller krävs hårdare tag mot smygreklam? Och om fake news-debatten.

Norran hade fel när busschaufför påstods visat porr för barn. Utredning om SR-profil klar – chefer agerade inte. Expressen ville styra artikel enligt Medievärlden. Ifrågasatt Östling-fokus efter UG.

Special: Symbolerna som drev dreven Lör 04 nov kl 11:03(35 min)

Vi repriserar tre delar ur vår sommarserie 2017. Om detaljerna som blev symbol för en hel granskning eller drev – ibland på bekostnad av den större bilden. Om kissblöjor, knäckebröd och kaffeflickor.

Hur fungerar pressetiken i ett läge där "alla" redan vet allt? Hör kvinnorna som gjorde uppror mot sexism och gubbsjuka på Aftonbladet -78. Hårt kritiserad forskarteori blev vikinganyhet med vingar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".