Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Kulturdebatten, agendan och jakten på klick
Mån 21 okt 2013 kl 13:15
Det som kvällstidningarna kallar klickmonster, kallas på dagstidnings- och radioredaktioner för Khemirieffekt. Obs aktualiserar frågan om hur kulturjournalistiken påverkats av sociala medier.

Vad är en agendasättande kulturjournalistik? Det diskuterade vi här i Obs i våras, bland annat med hjälp av Sydsvenskans kulturchef Rakel Chukri. Och vad är kultur- och idédebatt? Vad kännetecknar den? Hur kan den bli mer spänstig och intressant? Och vilken roll har Public Service i utvecklingen av debatten?

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS

Många drömmer om att skriva en roman men få gör det. Vad är hemligheten? Journalisten Anna Thulin har läst nya böcker om skrivande av yrkesförfattarna Stephen King och Haruki Murakami.

Ishiguro har barnets blick på världen Ons 06 dec kl 13:04(11 min)

Nobelpristagarens romanfigurer befinner sig ofta i ett mentalt mellanterritorium där de med barnets blick balanserar på gränsen mellan fantasi och verklighet, menar författaren Madeleine Hessérus.

Litteraturen torkar våra tårar Tis 05 dec kl 13:04(8:05 min)

Alla människor behöver tröst någon gång i livet. Men får att få tröst, behövs det väl någon som ger den till en? Bibliotekarien Elisabeth Skog funderar på om litteraturen kan vara denna någon.

Är katastrofen en möjlighet? Mån 04 dec kl 13:04(8:25 min)

Vem ska man luta sig mot om katastrofen kommer? Tidigare var svaret kanske staten, men idag ska var och en vara preppare. Juristen Tormod Otter Johansen funderar på om det inte finns en tredje väg.

"Myggor och tigrar" förebådade #metoo Tor 30 nov kl 13:04(11 min)

Tio år före #metoo publicerades "Myggor och tigrar" av Maja Lundgren. Istället för att bli hörd kallades hon för galen i pressen. Idag är många skyldiga Lundgren en ursäkt, menar Ulrika Knutson.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".