Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Det gick inte
Tis 22 okt 2013 kl 10:03
Det gick inte Allt är möjligt! Du kan bli vad du vill, bara du försöker och sätter upp ett mål. ”The American Dream”, den amerikanska drömmen om att vem som helst oavsett bakgrund kan bli framgångsrik... har präglat många av oss, men vad händer när det faktiskt inte går ändå? Dagens program handlar om hur man hanterar en sprucken livsplan och om möjligheterna som kan bli en existentiell fälla. Mona Sahlin skulle bli Sveriges första kvinnliga statsminister, men tvingades istället avgå som partiledare efter tre år och vikande opinionssiffror. Många runt henne trodde att det var det värsta hon varit med om, men en ännu större förlust i det privata livet gav proportioner på det politiska misslyckandet, berättar hon. Ring det direktsända telefonväkteriet och berätta om dina livsprojekt som gick om intet. Gäster i studion är Lance Cederström, existentiell terapeut och coachen Nina Ljungars. Telefonslussen öppnar tisdag kl 10:00. Telefonnummer: 08- 215 216

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.03
    Coleen - Sea Of Tranquillity
    Kompositör: Colleen
    Bolag: Unknown
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Rusning till transvården Kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Andreas känner inga lukter Tis 31 okt kl 10:03(55 min)

Andreas har inte känt några lukter sedan han fick en hjärnskakning för nästan tio år sedan. Han saknar doften av en krispig höstdag och är ständigt rädd för att lukta illa.

FOMO, fear of missing out, kallas vår tids folksjukdom, som får näring från sociala medier. Men FOMO är i själva verket något djupt mänskligt. Det handlar om rädslan för att bli exkluderad.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".