Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Nytt klimat för nyandlighet
Tor 24 okt 2013 kl 14:03
Den katolske biskopen av Limburg i Tyskland avstängs från sitt ämbete medan utredning pågår kring hans luxuösa vanor. Samtal med Daniel Alling om hans skrytbyggen o ekonomiska oegentligheter som skakar... inte bara den katolska kyrkan i Tyskland utan också handlar om påvens trovärdighet. Nyhetssvep med Molli Rosenström. Ökad acceptans för populärreligiositet o mångfald mellan vårdcentralen och kyrkan. Reportage av Molli Rosenström om Almira Guldstråle som ägnar sig åt änglakonsultation och samtal med Liselotte Frisk, professor i religionsvetenskap. Reportage av Agneta Nordin om den egalitära judiska synagogan i Malmö. Krönika om digitala arv av Jenny Sanner Roosqvist.Samtal med dokumentärfilmaren Nahid Persson om hennes senaste film Min stulna revolution och om vad den muslimska slöjan betyder för henne.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".