Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Debatt och kritik möts i kulturredaktionens direktsända diskussionsprogram.
Ett avsnitt från Nya Vågen
Thielskas väg till framtiden och Gunilla Palmstierna-Weiss i närbild
Tis 29 okt 2013 kl 14:03
Efter åratal av infekterade stridigheter om ekonomi och besökssiffror, ledarskap och styrelse - och vad egentligen museet ska vara - har nu den gamla jugendbyggnadens samlingar hängts om av Olle Granath,... tidigare chef för Moderna Museet och överintendent för Nationalmuseum. Olle Granath menar att "inget museum förmår ge en sådan förtätad bild av det förrförra seklets skandinaviska konst som Thielska" och i Nya vågen diskuterar konstkritikerna Ingela Lind, Sophie Allgårdh och Nils Forsberg om detta är lösningen för Thielska galleriet?

Förre intendenten Andreas Brändström drev samtidskonstens plats på institutionen, är det slut med det nu? Vad blir Thielska då - ett museum över ett museum eller en unik plats för konst från 1800-talet slut? Vilket är det bästa sättet att använda skattemedlen på och när kommer publiksiffrorna att vända från rött till svart på lång sikt?

Och, nu ger scenografen och konstnären Gunilla Palmstierna-Weiss ut sina memoarer, "Minnets spelplats", en historia som spänner över sekler där livsöden och konsten präglas av 1900-talets krig och samhällsutveckling.

Hör Anneli Dufva, Sveriges Radios kulturredaktion, och Leif Zern på Dagens Nyheters kulturredaktion, om en självbiografi där kvinnohistoria, konst och kärlek - och frånvaron av den - står i fokus.

Programledare: Måns Hirschfeldt
producent: Maria Götselius

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Nya Vågen
Nya Vågen
Tis 17 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 03 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 26 nov 2013 kl 14:03(45 min)
Nya Vågen
Tis 19 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 12 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".