Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Den muslimska slöjan - frihet eller förtryck?
Tor 31 okt 2013 kl 14:03
Den muslimska slöjan har varit omdiskuterad denna höst. Förbud mot både ansiktstäckande slöja eller hårtäckande sjal har diskuterats på olika håll. Samtidigt har hijabuppropet, en svensk kampanj till stöd... för kvinnor som bär slöja, fått genomslag både i Sverige och världen. Bör vi värna kvinnans rätt att välja eller är slöjan ett uttryck för kvinnoförtryck som bör bekämpas? Människor och tro i P1 bjuder in lyssnarna att dela sina frågor, funderingar och erfarenheter i ett direktsänt telefonväkteri. Medverkande: Annika Rabo, professor i socialantropologi vid Stockholms universitet, Sara Azmeh Rasmussen, författare och debattör och Carolina Farraj, frilansjournalist och debattör.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".