Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.
Ett avsnitt från Tendens – kortdokumentärer
Arga läraren
Ons 06 nov 2013 kl 11:03
Gymnasieläraren Ola Håkansson har fått nog. Han är mycket frusterad över att lärarna svartmålas i skoldebatten utan att deras röster hörs. -Att höja lönerna räcker inte för att höja statusen, vi lärare... måste känna att vi har en viktig plats i samhället och att vi är proffesionella.

Ola Håkansson undervisar i marinbiologi på Marina Läroverket i Danderyd i Stockholm. Han skrev i våras en debattartikel i Dagens Samhälle med rubriken ”Vi är många lärare som är arga”. Den handlar i stora drag om läraryrket och vikten att höja dess status. Många läsare höll med honom och artikeln spreds i sociala medier. Ola älskar trots allt sitt jobb men tycker att lärarna måste få vara en del i debatten om skolan. Han anser också att de ständiga kontroller och den ökande administrativa bördan inskränker på lärarnas frihet och kreativitet. 

Berivan Kartal brinner för sitt yrke. Hon undervisar i svenska och samhällskunskap på fordonsprogramet på Torekällgymnasiet i Södertälje. I hennes klass går det endast sextonåriga killar. Hon tycker att det är en spännande utmaning att undervisa enbart killar och ser sig själv som en förebild.

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Tendens – kortdokumentärer
Tendens – kortdokumentärer
Igår kl 11:04(31 min)
Tendens – kortdokumentärer
Tis 22 aug kl 11:04(31 min)
Tendens – kortdokumentärer
Mån 21 aug kl 11:04(28 min)
Tendens – kortdokumentärer
Ons 09 aug kl 11:03(29 min)
Tendens – kortdokumentärer
Tis 08 aug kl 11:03(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".