Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättelser från verkligheten
Ett avsnitt från P1 Dokumentär
Klart att det skulle hända i Malmö
Lör 02 jul 2011 kl 10:03
Malmö hamnar i hela världens fokus hösten 2010 när polisen misstänker att en seriemördare härjar där. Programmet berättar om skottlossningarna i Malmö hösten 2010 och mediebilden av staden - om hur Sveriges... tredje stad började kallas "Nordens tuffaste ghetto" av Norsk TV2.

 
Medan etablerade medier pratar om misslyckad intergration sprids en ny mediestjärna på nätet.
Han intervjuas av norsk tv och döps till "Laserturken" på youtube.
Du hör Rosengårds kommunikationschef som funderade på att köpa in Laserturken och som sliter med att förbättra Rosengårds skamfilade rykte.
 
På radiokanalen Din Gata jobbar Ehsan Noroozi och Susanne Fatah. De sänder radio till en ung publik som blir allt mer frustrerad.
Rädslan sprider sig långt utanför Malmös gränser. Du hör också om fotografen som inte vågade fotografera dagisbarn. Från 2011.

Ett program av Ulla Svensson. Tidigare har hon gjort programserien Flykt i P1.

Nedan kan du se inslaget i Norsk TV 2 om "Laserturken" som startade ett nytt eget mediaspår och är upprinnelsen till den här dokumentären.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.03
    HÅKAN LIDBO - P1 DOKU
    Kompositör: HÅKAN LIDBO
Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet P1 Dokumentär
Surrogatmamman i Tbilisi Mån 11 dec kl 01:02(50 min)

Mikael och Emelie landar i Tbilisi för att hämta sin son. Surrogatmamman Nino har just fött honom med kejsarsnitt. Men varför valde hon att hyra ut sin livmoder?

Janne var 13 när han klev ut genom dörren till ett liv i hemlöshet. Bort från föräldrarnas övergrepp och missbruk. ”Jag är ganska lik siffran noll”, säger han. Men han sjunger som Elvis.

Pappan, dottern och folkmordet Sön 26 nov kl 15:03(50 min)

2014 grips Sonjas pappa och åtalas för medverkan i folkmordet i Rwanda, ett av de grövsta brott som någonsin behandlats i en svensk rättssal. Pappan nekar till brott och Sonja tror att han ska frias.

De svenska ukrainakrigarna Sön 19 nov kl 15:03(51 min)

Våren 2014 åker högerextrema från hela Europa till Ukraina. Flera går med i väpnade grupper. En av dem är Anton från Sverige. Snart ansluter hans storebror till fronten.

Skandalradion i Göteborg Sön 12 nov kl 15:03(51 min)

1982 är ett tumultartat år på lokalradion i Göteborg. Knölpåkssatiren Kabaré Apropå med radioprofilen Frank Gunnarsson fälls flera gånger i radionämnden. Chefen sparkas och stationen stängs.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".