Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från DokuPodd
Kortdokumentären "Skolplikt" av Anna Odell
Tis 05 nov 2013 kl 16:04
– Mitt arbete som konstnär ligger i viss mån ganska nära ett journalistiska arbetssätt.

– Jag ställer många frågor men jag har också ett utrymme att till exempel inte ge några svar eller att ge flera möjliga svar på samma fråga. Radiodokumentärens storhet ligger i att den inte är pacificerande. Avsaknaden av bilder ger en speciell närhet och en intimitet utan att det för den skull blir utelämnande.

– I min kortdokumentär fortsätter jag undersöka mekanismen bakom mobbning. Jag blev själv mobbad under skoltiden och har tänkt mycket på vem mobboffret är, från början? Har hon särskilda egenskaper som drar till sig mobbare eller blir individen omformad till ett mobboffer allt eftersom mobbningen fortgår?

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet DokuPodd
Tankesmedjan roastar podd Lör 25 mar kl 17:11(33 min)

Vad ska du egentligen tänka om dagens hetaste ämne: podden? Några av landets skarpaste hjärnor dissekerar podd, aktuella politiska frågor och stora händelser på ett osakligt och kraftigt vinklat sätt.

Krull & Kriminell live på scen Lör 25 mar kl 17:10(40 min)

Bobbo Krull intervjuar personer med erfarenhet från den kriminella världen. På DokuPodd gästas han av två fd brottslingar: Patrick Huisman och Juha Mulari.

Äkta Spåman möter Carolina Gynning Lör 25 mar kl 17:09(40 min)

I podden Äkta Spåman låter konstnären Linda Spåman tarotkorten leda till magiska möten. Modellen, designern och konstnären Carolina Gynning gästar podden och får sina kort lagda. (Äkta Spåman Podcast)

Ufopodden - vad ska man tro på? Lör 25 mar kl 17:08(50 min)

Nio skidåkare hittas döda i bara underkläderna. Ett tefat landar på en skolgård och militären utreder mystiska föremål. Hur balanserar man på gränsen mellan det vetenskapliga och det oförklarliga?

Att berätta det mest privata Lör 25 mar kl 17:07(46 min)

Vad händer när man som journalist riktar mikrofonen mot sig själv och sina nära? Ska en historia berättas till varje pris? Emmy Rasper möter tre journalister som har valt att berätta det mest privata.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".