Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Sten Hanson in memoriam
Ons 06 nov 2013 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Med anledning av tonsättaren, text-ljudpionjären och performanceartisten Sten Hansons bortgång i fredags sänder P2 Live ett nyinsatt program om Sten Hanson och hans musikaliska och konstnärliga gärning... Programmet "P2 Live: Klavervirtuoser" med konserter från Acusticum i Piteå, som ursprungligen skulle sändas ikväll, har flyttats fram och kommer sändas den 15 januari 2014.

Sten Hanson föddes 1936 i Klövsjö och blev under 60- och 70-talen en företrädare för text-ljudpoesin tillsammans med Åke Hodell, Bengt Emil Johnson, Ilmar Laaban och Lars-Gunnar Bodin. Som tonsättare var han självlärd och som text-ljudpoet blev han tidigt  internationellt uppmärksammad och skapade även en mängd elektroniska verk och verk för instrument i kombination med elektroniska klanger. Men det var för sina unika framträdanden med sin experimentella och ofta humoristiska text-ljudpoesi som han blev mest älskad av en publik både inom och utom landet. Sten Hanson blev 77 år. Gäster i programmet är tonsättaren Miklos Maros, chefen för Elektronmusikstudion Mats Lindström och kulturskribenten och författaren Teddy Hultberg. I programmet sänds även ett längre porträtt av Sten Hanson av Erik Mikael Karlsson som gjordes i samband med hans 70-års dag. I programmet framförs även musik av Sten Hanson bla ur hans stora komposition John Carter Songbook och ur hans Trilogy of Vocal Energy.

Programledare: Sara Norling.

Mer musik av Sten Hanson kan du också höra i Elektroniskt i P2, söndagen 10 november.

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
KONSERT: Beethovens Missa Solemnis Igår kl 19:03(177 min)

Hör Beethovens symfoniska storverk "Missa Solemnis" med Radiokören och Svenska Kammarorkestern under ledning av Thomas Dausgaard.

Hör Elina Vähälä som solist i uruppförandet av Jan Sandströms violinkonsert och sen återvänder vi till New Directions Festival i Piteå och hör Erik Westbergs vokalensemble.

Var beredd på långa klanger och oväntade harmonier i detta festivalnedslag. Hör en långsam renässansblues för orgel och brass samt ett vokalverk baserat på ljud som produceras av det mänskliga örat.

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".