Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Medieormen
Medieormenpodden pratar klick & statistik med Hampus Brynolf
Ons 13 nov 2013 kl 13:00
JOURNALISTIK & STATISTIK. Klick, delningar, likes, retweets. Journalistiken är smått fixerad av publiksiffror och framgångsmått, särskilt på nätet. Medieormenpodden fördjupar sig i statistiska begrepp... och mätmetoder och intervjuar Hampus Brynolf, strategichef på Intellecta Corporate och hjärnan bakom Twittercensus. Programledare är Medieormens redaktör Cecilia Djurberg.

De undersökningar Hampus Brynolf pratar om i podden kan bland annat hittas på hans egen webbsida:
"Hur många klickar på en länk egentligen?"
"Vad är en delning värd? Om Facebooks delningsstatistik"

Och här finns Twitterkartläggningen Twittercensus

Vad har du som lyssnar på Medieormenpodden för tankar om klickräkning och nätstatistik? Tror du att den journalistiska utvecklingen påverkas av mediehusens intresse för klick och viralitet? Vi fortsätter gärna att prata om detta i kommentarsfältet, eller i sociala medier.

Cecilia Djurberg
redaktör för Medieormen
twitter.com/ceciliadjurberg

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Medieormen

Vilket ansvar tar mediebolagen för samtalstonen i sociala medier efter program och artiklar som väckt debatt? Finns det gränser för hur anställda journalister får uttrycka sig i jobbet och privat?

Journalists covering the refugee crisis have been affected by moral injury and trauma, according to a report by the International News Safety Institute. A recorded seminar from Gothenburg Media Days.

Kaliber i Sveriges Radio P1 bjuder in till ett samtal om grävande journalistik med granskare och granskade.

Sveriges Radios innovationsdirektör Simon Gooch talar med podcasttjänsten Acasts grundare Måns Ulvestam om vad som krävs för att nå framgång i en värld där konkurrensen aldrig varit större.

Nya tekniska lösningar har gjort det enklare än någonsin att skapa radio ute bland lyssnarna. Inspelat seminarium från Mediedagarna i Göteborg. Med: Jimmie Schewenius och Peter Sundblad.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".