Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Till havs med Muminfamiljen
Lör 16 nov 2013 kl 08:05
Äntligen! Bokcirkeln drar igång! Var med och dela Muminpappans dröm om frihet! Vi läser de två första kapitlen i Tove Janssons Pappan och havet tillsammans med författarna Lena Andersson och Philip Teir... En fyr måste tändas - men hur?

Havet har som bekant många ansikten och många namn, och väcker allt från djupaste rädsla till yvig frihetslängtan. Nu kliver vi ned i båten som litterärt motiv, tillsammans med författare som Inger Alfvén och Charlotte Rogan. Missa inte Jenny Aschenbrenners rapport från ruffen.

Och så är det dags att utse en vinnare i tävlingen Bad Food Award! Vem har skrivit den sämsta litterära matskildringen? Vi har vaskat bland er lyssnares bidrag till äckligt dålig litterär mathållning, och nu ska tävlingens initiativtagare och enväldiga domare Lisa Förare Winbladh kora en vinnare.

Och så är du bjuden till en fisketur en sommarkväll på Gråträsket...

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".