Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Därför behövs EU-projekten
Tor 21 nov 2013 kl 13:15
I två program har vi hört kritik mot dyra och ineffektiva EU-projekt. Nu är det dags för en röst från andra sidan: Tillväxtverkets Göran Brulin menar att EU-projekten har en mycket positiv effekt - de... kan rent av vara kittet som håller samman Europa.

Ordet serendipitet kommer från en folksaga om tre prinsar från Serendip som försöker lära känna sitt land, men upptäcker helt andra saker än de planerat.

Liknande trevliga överraskningar finns också för den som tittar närmare på de EU-projekt som bedrivs runt om i Europa, det menar Göran Brundin som arbetar på Tillväxtverket och är ansvarig för den svenska utvärderingen av projekten. Det är inte bara det ursprungliga målet, utan resultatet i helhet som måste vägas in, när man utvärderar ett projekt, menar han.


I dagens Obs förklarar han varför vi behöver EU-projekten, och avslutar därmed veckans serie om EUs många projektsatsningar - som står för en tredjedel av unionens budget varje år. Vi reser också till Litauen, där Påhl Ruin rapporterar om hur landet börjat göra upp med sina judeförföljelser under andra världskriget.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
OBS
Igår kl 13:04(11 min)
OBS
Tor 17 aug kl 13:04(9:40 min)
OBS
Ons 16 aug kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 15 aug kl 13:04(9:00 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".