Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Kristna soldater på flykt från Syrien
Tor 21 nov 2013 kl 14:03
Flyktingkatastrofen i Syrien fortsätter att växa, och i Människor och tros serie om de kristna som flyr kriget hör ni soldater som hoppat av Bashar al-Assads armé berätta att de känner sig tvingade att... välja mellan regimen och oppositionen. Reportage från Istanbul av Åsa Furuhagen. En rapport om abort, sexualundervisning och kvinnors sexuella hälsa buades ut av europaparlamentet. Nu ska den upp i jämställdhetsutskottet igen, men varför väcker den så starka rekationer? Reportage av Jalal Lalouni och samtal med Brysselkorrespondenten Jens Möller. Hör också om protester mot den första planerade moskén i Aten och ett samtal med Helena Andersson Bromander, som skrivit en föreställning om att förlora ett barn.

Musik som spelats i avsnittet

  • 14.03
    Sara Lindh, Pal, Arnold, Helena, Daniel, Anna, Sara, Jonas - Har Hjärtat Slutat Slå
    Kompositör: Helena Andersson Bromander
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".