Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Bokcirkeln del 2 - Mumintrollet i puberteten
Lör 23 nov 2013 kl 08:05
Tillsammans med författarna Lena Andersson och Philip Teir läser vi kapitel 3 - 5 i Tove Janssons Pappan och havet. Följ med på fisketur med Muminpappan, kapa ved med Muminmamman och ta plats på stranden... när ett troll blir förälskat.

Följ sedan med till Moskva, där Fredrik Wadström guidar oss in i den dystopiska trenden i rysk litteratur. Tillsammans med Valeria Pustovaja, litteraturkritiker och redaktör för tidskriften Oktjabr (Oktober), undersöker han varför den här vågen av böcker är så stark. Här är också en liten lista på lästips - några moderna ryska dystopier:

Dmitrij Gluchovskij,  Metro 2033 och Metro 2034.

Olga Slavnikova, 2017

Vladimir Sorokin Blått fett det heliga Rysslands tjänst, Snöstormen.

Tatjana Tolstaja Därv

Gränstrakten mellan liv och död, rätt och fel, frihet och ansvar - där utspelar sig författaren Riika Pulkkinens debutroman som heter just Gränsen. Lundströms Bokradio lever som vi lär, och träffar Rikka Pulkkinen i ett tillstånd mellan två nycklar, två bokhyllor, mellan två sorters liv.

Vad är det som den gör den ungerske författaren Peter Nádas jätteprojekt Parallella historier så unikt? Litteraturkritikern Ingrid Elam har offrat en hel badsäsong för att hitta några svar på vägen.

Och så får du inte missa berättelsen om babyfingret på Bodens Lasarett...

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Vi går rätt in i lyriken den här veckan. Rör sig kroppen när en läser dikt? Vad är egentligen en poet? Vi ägnar 41 minuter åt att få svar på detta.

Programledare: Marie Lundström

Vi bokcirklar kring sista delen i Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood, och så får vi internationellt storbesök av nigerianska Ayobami Adebayo.

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".