Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Bröderna Salazar, A Texas Love Story Och så åker vi på festivaler i Esfehan och Murmansk.
Fre 29 nov 2013 kl 14:03
Följ med på filmfestival i Iran. I veckans Kino hör vi fjortonåringarna My Sundberg och Viggo Hasselquist berätta om sina intryck från jury-arbetet de gjorde på barn och ungdomsfestivalen i Esfehan.

Och hör varför filmaren Carin Bräck sökt sig till  filmfestivalen, The Nordic Character, i kalla och mörka  Murmansk.

Du får också möta David Lowery, regissören som gjort Sverigeaktuella A Texas love story. Han berättar om hur han inspirerats av folkvisor och gamla myter i sitt filmskapande.

Och så diskuterar Nina Asarnoj mammarollen på bio just nu genom en närstudie av de bioaktuella filmerna Gloria, regisserad av Sebastián Lelio, Philomena av Stephen Frears och Linda Västriks dokumentär De dansande andarnas skog.

Dessutom: Filmen Bröderna Salazar går upp på Svt i helgen och vi gästas av Salla och Masse Salazar samt producenten Mikael Cross.

Programledare: Saman Bakhtiari

Producent: Lisa Bergström

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året... Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

Klimatvånda, en bröllopsdag med problem och... Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".