Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Kino och Lantzkampen firar Lucia i P1 – live från Bio Rio i Stockholm
Fre 13 dec 2013 kl 19:03
P1 flyttar ut och sänder live hela luciakvällen från Bio Rios scen i Stockholm. Först ut är Lantzkampen och därefter summerar Kino film- och tv-året 2013. Vem var störst, bäst och vackrast under filmåret... 2013? Bland gästerna finns regissörerna Anna Odell och Lisa Langseth, som med sina respektive filmer Återträffen och Hotell håvat in beröm från både filmkritiker och publik. Manusförfattaren Cilla Jackert berättar om sitt arbete med att göra film av Håkan Hellströms sångtexter i Känn ingen sorg. Och så kommer skådespelarna Alexander Karim och Lisette Pagler och pratar om pressen med att göra en uppföljare - den andra säsongen av tv-seriesuccén Äkta Människor. Veckans deltagare i Lantzkampen är bland andra Inti Chavez Perez och Annie Lööf. Lilla Namo är kvällens husband och programledare Lantzkampens Annika Lantz och Kinos Roger Wilson. Tid: Insläpp kl. 18.00 Lantzkampen kl. 18.15-19.00 Kino kl. 19.03-20.35

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.17
    Mira Grosin Mira Barkhammar Liv Lemoyne - Sex Noll Två
    Kompositör: Johan (4) Johansson
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året 2015 Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".