Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.
Sändes tisdag 31 december 2013 kl 11.03

Alexandra – 180 cm spaningssoldat

Alexandra Södervall har alltid varit stor och genom skoltiden längst i klassen, till och med bland killarna. Det värsta som kunde hända var att på skoldiscot bli ihopparad med någon som var huvudet kortare än henne själv.

Hennes fysiska styrka har hon sett som en fördel i sitt liv och Alexandra sökte sig tidigt till det militära. På mönstringen var hennes resultat så bra att hon fick göra om testen för att personalen trodde att datorn visade fel. Alexandra gjorde lumpen som den första kvinnliga spaningssoldaten i Sverige och fick uppleva både gömda stenar i sin packning och gliringar från killar som störde sig på henne för att hon just var större än dem.

Journalisterna Tove Meyer (180 cm lång) och Åsa Karlsson (178 cm lång) utforskar världen ur den stora kvinnans perspektiv.

Mer om …

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Tendens – kortdokumentärer
Igår kl 11:04(30 min)
Tis 21 mar kl 11:04(28 min)
Tis 14 mar kl 11:04(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".