Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.
Ett avsnitt från Tendens – kortdokumentärer
Alexandra – 180 cm spaningssoldat
Tis 31 dec 2013 kl 11:03
- Ofta frågar folk hur lång man är och då svarar jag 180 cm. Då händer det att de säger ”jag har också en kompis som är 180, men du känns längre. Hon är i och för sig mer långsmal”.

Alexandra Södervall har alltid varit stor och genom skoltiden längst i klassen, till och med bland killarna. Det värsta som kunde hända var att på skoldiscot bli ihopparad med någon som var huvudet kortare än henne själv.

Hennes fysiska styrka har hon sett som en fördel i sitt liv och Alexandra sökte sig tidigt till det militära. På mönstringen var hennes resultat så bra att hon fick göra om testen för att personalen trodde att datorn visade fel. Alexandra gjorde lumpen som den första kvinnliga spaningssoldaten i Sverige och fick uppleva både gömda stenar i sin packning och gliringar från killar som störde sig på henne för att hon just var större än dem.

Journalisterna Tove Meyer (180 cm lång) och Åsa Karlsson (178 cm lång) utforskar världen ur den stora kvinnans perspektiv.

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Tendens – kortdokumentärer
Ons 21 jun kl 11:04(29 min)
Tis 20 jun kl 11:04(28 min)
Mån 19 jun kl 11:04(28 min)
Ons 14 jun kl 20:03(28 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".