Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Jag känner mig utanför på jobbet
Tor 12 dec 2013 kl 11:03
Lena är osäker på sin roll på jobbet. Vilken plats får hon ta när hon mår dåligt? Just nu har hon det jobbigt och oroar sig mycket för sin sjuka pappa. Och hon är säker på att det märks att hon är ledsen... Men hon upplever att hon står där utan stöd och förståelse.

I vanliga fall är hon en självständig person som inte bryr sig så mycket om vad andra människor om henne. Men nu när hon inte mår bra känner hon sig ensam. Lena hör av sig till Radiopsykologenmed frågan: hur skapar jag mig ett rum på min arbetsplats?

Emma, 26, skriver i sitt brev om den ensamhet hon känner av sen hon gick igenom en svår sjukdom: "För några år sedan drabbades jag av cancer och gick igenom en tuff behandling som följdes av en depression. Idag är jag tjugosex år och mår på det stora hela bra. Mitt problem är att jag känner mig ensam. Jag har successivt kommit tillbaka till ett självständigt vardagsliv, men inte till ett avslappnat umgänge med vänner. Under och efter behandlingen var min familj ett enormt stöd. Många kompisar hörde av sig och jag visste att de tänkte på mig men ingen trängde sig på och jag sökte mig mest till mina föräldrar och min partner. Ändå kan jag inte låta bli att känna mig besviken över att mina närmsta vänner inte var mer närvarande. Jag känner mig utelämnad och skäms över att inte ha ett större socialt liv. Är inte säker på att jag orkar eller vågar kasta mig ut i nya sammanhang, men den här ensamheten gör mig ledsen. Har du några tips på vad jag kan göra?"

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
Radiopsykologen
Tor 22 jun kl 11:04(29 min)
Radiopsykologen
Tor 15 jun kl 11:04(28 min)
Radiopsykologen
Tor 08 jun kl 11:04(28 min)
Radiopsykologen
Tor 01 jun kl 11:04(28 min)
Radiopsykologen
Tor 25 maj kl 20:03(28 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".