Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Svensk magi och arabisk erotik
Lör 07 dec 2013 kl 08:05
Marie Lundström har kallat in två läsare i toppklass - Lotta Olsson från Dagens Nyheter och filmstudenten Max Lundberg. Tillsammans hugger de in på den omtalade och hyllade Engelsforstrilogin - Mats Strandbergs... och Sara Bergmark Elfgrens fantasyserie i tre delar: Cirkeln, Eld, och Nyckeln.

Följ sedan med till Beirut och bekanta dig med en av arabvärldens få erotiska tidskrifter, Jasad, eller "Kropp" på svenska. Vår reporter Mona Masri har testat innehållet på några läsare och träffat tidskriftens grundare, Joumana Haddad.

Vi bjuder också på en minivariant av Stockholms Internationella Poesifestival, óch bekantar oss med den hyfsat färska litterära genren gurlesk. Möt författaren Aase Berg, artisten Anna Pettersson och hör Kim Yideum läsa dikt på koreanska.

Separationsångesten efter höstens Bokcirkel kring Tove Janssons Pappan och havet är stor. Vi kan inte hålla oss från att fundera över "vad som kunde hänt sen"... och hjälper därför en nyskild Muminpappa att hitta en tröstlåt.

Och så är du med på en kvällsshow i Piteå med en känd kulturpersonlighet...

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".