Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Samtal med Alice Munro
Tis 10 dec 2013 kl 14:03
Pernilla August ger svensk röst åt Alice Munro årets Nobelpristagare i litteratur i ett samtal som sändes istället för det traditionella Nobeltalet i Börssalen i Stockholm. Hör Nobelpristagaren berätta... om sitt författarskap och sitt liv.

Av hälsoskäl kommer Alice Munro inte till Stockholm för att mottaga Nobelpriset i litteratur. Istället framför hon sitt tack i ett samtal med USA- korrespondenten Stefan Åsberg där hon bland annat berättar att hon alltid har skrivit på det sätt som känns rätt och bra för henne. Samtalet har filmats och producerats av UR Samtiden och SVT och filmen visades i Börssalen den 7 december. Gun Ekroth ansvarar för bearbetningen till radio.

Rose-Marie Nielsen står för översättningen. Pernilla August ger Alice Munroe svensk röst. Utbildningsradions UR Samtiden och SVT producerade det filmade samtalet. Tekniker var Harald Strömfelt och Anders Sjögren och producent på UR var Ralf Persson.

Temasida: Nobelpriset till Alice Munro

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Fre 08 dec kl 13:01(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Finlands 100 år av självständighet Ons 06 dec kl 15:00(35 min)

Samtal om nya filmatiseringen av Väinö Linnas Okänd soldat, intervju med författaren Sirpa Kähkönen och håglöshet i serieformat.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".