Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Luciatåg, transfett & Kulla-Gulla
Ons 11 dec 2013 kl 15:04
---POD: I övermorgon är det dags för lucia och många föräldrar konstaterar att de vita lucianattlinnena har blivit för små sen förra året. Idag står det i Expressens Skåneedition kvällsposten att en skola... i Skåne bestämt sig för att förbjuda tomtar och pepparkaksgubbar i tåget, I Danmark har man i snart 10 år haft ett förbud mot den onyttiga tillsatsen transfett i de matprodukter som säljs i landet, men i Sverige har vi inget förbud. Är det dags att gå samma väg som danskarna eller ska vi vänta på vad EU säger i frågan? Hör Magnus Kindbom statssekreterare hos landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) och Gunvor G Ericson (MP) som motionerat i Riksdagen om ett svenskt förbud mot transfett. I år är det hundra år sen böckernas författare Martha Sandvall-Bergström föddes och Louise träffade henne en gång för länge sen men då förlorade hon talförmågan eftersom hon var en av Louises barndoms stora hjältar. Hör Malin Nauwerck, doktorand i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. I Danmark har man i snart 10 år haft ett förbud mot den onyttiga tillsatsen transfett i de matprodukter som säljs i landet, men i Sverige har vi inget förbud. Är det dags att gå samma väg som danskarna eller ska vi vänta på vad EU säger i frågan? Hör Magnus Kindbom statssekreterare hos landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) och Gunvor G Ericson (MP) som motionerat i Riksdagen om ett svenskt förbud mot transfett. I år är det hundra år sen böckernas författare Martha Sandvall-Bergström föddes och Louise träffade henne en gång för länge sen men då förlorade hon talförmågan eftersom hon var en av Louises barndoms stora hjältar. Nu undrar Louise om hon vågar läsa om böckerna om Kulla-Gulla, tänk om de är förljugna och melodramatiska? Hör Malin Nauwerck, doktorand i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Lamor och brandsläckare – emojierna vi inte visste att vi saknade. Hur är dagens arbetsvillkor för en teaterchef? Dessutom: giftspecial!

Idag träffar vi vinnaren i det som blivit en stor succé: tävlingen Ortens bästa poet där unga tävlar i poetry slam.

Valfilmerna börjar dyka upp på partiernas hemsidor. Och de skiljer sig från förra valet.

Finsk disco - så erövrar du dansgolvet Ons 06 dec kl 15:04(40 min)

Hur ska finsk disco dansas? Varför är översöta glöggmingel ens lagligt? Och Louise går in i rollen som Svenska Akademiens ständiga sekreterare.

Sexuella närmanden, alienerade ledamöter och pristagarläckor. Turerna kring Svenska akademin fortsätter. Thomas Nordegren undrar om det är dags för kungen att gripa in.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".