Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Sminka sig eller inte? Det är frågan.
Tor 02 jan 2014 kl 18:45
Nu i medelåldern kanske det är dags att ta itu med sitt yttre. Men om man aldrig lärde sig sminkandets dunkla knep i ungdomen, är det för sent när man passerat fyrtio? Anna Tullberg går till skönhetsvårdaren... Daisy Tillberg för att ta reda på vad hon missat och om det är någon vits att ta igen försummad kunskap.

Nu i medelåldern kanske det är dags att ta itu med sitt yttre. Men om man aldrig lärde sig sminkandets dunkla knep i ungdomen, är det för sent när man passerat fyrtio?

Anna Tullberg går till skönhetsvårdaren Daisy Tillberg för att ta reda på vad hon missat och om det är någon vits att ta igen försummad kunskap. "Du har mycket att lära", säger Daisy.

Vad blir egentligen bättre om man lär sig hur man gör? Och hur svårt är det egentligen? Blir livet roligare med ögonskugga och babyslät hy?

Frågan går vidare till programmakarens man och dotter när sminket är på plats. Har Anna blivit en annan? Vem då?

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Att bli refuserad eller att bli publicerad. För de flesta som skriver har den gränsen en närmast magisk kraft. Richard Dinter undersöker vad det betyder att bli avvisad som författare.

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Hundra år sedan Oktoberrevolutionen Ons 08 nov kl 15:00(40 min)

I Moskva är det bara det lilla kommunistpartiet som firar minnet av Oktoberrevolutionen och i Tammerfors finns det enda Leninmuseet utanför Ryssland.

Eva Bergman: "Teater är livsnödvändigt" Tis 07 nov kl 13:01(30 min)

– Jag är ingen avantgarde-regissör, jag har hållit mig i underhållningsbranschen, säger Eva Bergman. Sedan hon lämnade Backateatern 2001 arbetar hon med olika projekt och uppsättningar.

Redan de gamla grekerna... På Dramatens stora scen i Stockholm spelar man nu Sofokles dramer Oidipus och Antigone efter varandra i en dubbelföreställning.

Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".