Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Hjältegala, Påven, Justin Bieber och svenska sökvanor
Tis 17 dec 2013 kl 15:04
Igår var Henrik Torehammar på en gala som belönade svenska hjältar. Svenska kändiseliten var på plats för att få hylla vanliga svenskar som gjort en hjältemodig insats. Vad kan det få för konsekvenser... när man belönar hjältar på en stor scen i TV? Hör mannen som blev Svenska Hjältars Skyddsängel 2013, Johan Matti. Den nya påven har blivit utsedd till årets person av tidskriften Times och i de sociala medierna har han blivit en ny gullegris. Man kan se honom tvätta kvinnliga fångars fötter, gulla med barn och omfamna mannen med missbildat ansikte som kommer fram på gatan. Dessutom twittrar han med rekordmånga följare. Henrik Torehammar blir berörd och snyftar på riktigt av denna nya påves mjuka framtoning, men var det meningen att det skulle bli såhär? Är det smart PR eller bara påvens personlighet? Vad kan uppmärksamheten få för konsekvenser? Snabbt uppåt, snabbt fall nedåt - eller? Ulf Jonsson, chefredaktör på den katolska kulturtidskriften Signum och docent i religionsfilosofi Uppsala Universitet. Låt oss söka vägledning i en annan av internets gullegrisar - Justin Bieber. Har påven något att lära sig av Bieber? Lovisa Lager är en hängiven belieber och berättar hur de jobbar för att att sprida Justins budskap och hur de hanterar motståndarna. Idag fick vi reda på vad svenskar googlar mest när vi söker via den sökmotorn på Internet. Vad säger det om oss svenskar egentligen? Hör Jonas Wallentin, analyschef på Google i Sverige och författaren och poeten Inga-Lina Lindqvist.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Idag träffar vi vinnaren i det som blivit en stor succé: tävlingen Ortens bästa poet där unga tävlar i poetry slam.

Valfilmerna börjar dyka upp på partiernas hemsidor. Och de skiljer sig från förra valet.

Finsk disco - så erövrar du dansgolvet Ons 06 dec kl 15:04(40 min)

Hur ska finsk disco dansas? Varför är översöta glöggmingel ens lagligt? Och Louise går in i rollen som Svenska Akademiens ständiga sekreterare.

Sexuella närmanden, alienerade ledamöter och pristagarläckor. Turerna kring Svenska akademin fortsätter. Thomas Nordegren undrar om det är dags för kungen att gripa in.

Melanias julpynt - viktig för presidenten? Mån 04 dec kl 15:05(40 min)

Till första advent pyntades Vita Huset av Melania Trump. Är juldekorerandet ett skojigt jippo eller har den betydelse?

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".