Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Japansk mat i säsongens sista Meny
Tor 02 jan 2014 kl 10:03
Om det nu skulle vara så att man skulle vilja vara en medveten konsument och försöka att bara köpa det som är bra för miljön, djuren och de som jobbar inom matproduktionen, då är det mycket att tänka på,... mycket att hålla i huvudet. Men hur gör då en som känner till det mesta om matproduktion, hur gör den prisbelönta miljöjournalisten Malin Olofsson? Tycker hon också att det blir hopplöst svårt? Vår reporter kommer med svaren. Och så ska det lagas mat. Veckans kock heter Frida Ronge, och hon är kökschef på vRå, och lagar japansk mat med svenska råvaror. Så idag blir det sushi från grunden och nigiri. Frida utsågs till årets rising star av White Guide 2013.
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny

Om pepparrot och wasabi, smakjämförelse, och hur kan man få sälja wasabipaste som mest är pepparrot?

Smörkris, vikingasmör och pyttemejeriet Tor 30 nov kl 10:03(30 min)

Smörkris i Frankrike, vikingarnas betydelse i smörets historia och vi gör smör i 24 kvadratmeter stort mejeri.

Tarmbakterierna, maten och du Tor 23 nov kl 10:03(30 min)

Lina Nertby och Mia Clase mötte tarmbakterierna för tre år sen och deras liv förändrades. Fredrik Bäckhed forskar på kopplingen tarmbakterier, mat och hälsa.

Säsongens bästa gurka heter – pumpa! Tor 16 nov kl 10:03(30 min)

Om att försöka odla världens största pumpa. Kockar och kokboksförfattares favoritpumpor och favoritrecept. Och om pumpor i Japan och Kina.

Vi hissar och dissar halvfabrikat Tor 09 nov kl 10:03(29 min)

Skäms du när du köper halvfabrikat? Eller är det smarta genvägar? Vad funkar? Och vad går bort? Vi provsmakar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".