Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Alling i P1 - Jul i världen med radions Tysklandskorrespondent Daniel Alling.
Tor 26 dec 2013 kl 15:03
Tyskt titeltrauma, Merkel-mani och storleksfixering. När radions Tysklandskorrespondent Daniel Alling skickar ett julkort från Berlin handlar det mycket om omvärldens bild av vårt grannland i söder - Ett... land som klarat sig bra i den ekonomiska krisen till skillnad från många andra europeiska grannar. Tyskland är ett stort land och det märks för ju större desto mäktigare. Förbundskanslern Angela Merkel har en stor del i denna tillväxt och det har växt i det närmaste en kult kring ledaren. Programmet sänds från en av alla de stora julmarknader i Tyskland och med sig har Daniel Alling författaren och journalisten Lotta Lundberg. Han djupdyker även i den kultur som många svenskar upplever som komplicerad, nämligen hur man titulerar personer i Tyskland. Säger man fel till en person kan det sluta med kärlekssorg eller havererade affärer.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

Vad hände med världens flyktingar under året - och vilka utmaningar väntar framöver? Alice Petrén är Sveriges Radios migrationskorrespondent.

Utrikesreportaget Igår kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

I september i år slog orkanen Maria till mot Puerto Rico. Stora delar av ön förstördes och det kommer dröja åratal innan ön återhämtar sig. Tusentals puertoricaner flyttar nu till fastlandet i USA.

Utrikesreportaget Lör 09 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Snart läggs krigsförbrytartribunalen för forna Jugoslavien ner, men trots alla vittnesmål och bevisning som finns går bilden av vad som hände under kriget fortfarande isär. Samma person kan vara...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".