Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I den dokumentära radiosåpan Livet på hemmet får vi höra samtal med de de som bor på äldreboendet Kattrumpstullen...
Ett avsnitt från Livet på hemmet
Avsnitt 3: Barn och barnbarn
Lör 28 dec 2013 kl 14:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
I tredje avsnittet av Livet på hemmet får Ingegerd, som förlorat talet, besök av sin son Thomas. Han har alltid med sig en banan när han kommer hit. "Den är jätteviktig", säger Thomas. Idag är det helgdag... och många på Kattrumpstullens äldreboende får besök. Dottern Anna-Karin som nyligen hjälpt sin mamma flytta in på demensavdelningen kommer för att kolla hur Gunnel trivs. "Det är som att skola in ett barn på dagis, men nu är det jag som ska vänja mig", säger Anna-Karin. I ett av rummet på bottenvåningen gör sig 95-åriga Rosa, med den rosa morgonrocken, sig redo för dagens sjukhusbesök. Fyra dagar i veckan tar hon taxin till ett sjukhus för att hälsa på sin dotter.

I köket på demensvåningen bläddrar de nyfunna vännerna Gunnel och Kerstin i en veckotidning.  "Daniel och prinsessan Victoria öppnar dörrarna till slottet på Haga" läser Kerstin.

Och senare idag får anhöriga ställa frågor till verksamhetschefen och till Östermalms stadsdel. För från och med den första oktober i höst kommer inte längre stiftelsen Rödakorshemmet att driva verksamheten på äldreboendet så många har frågor inför den kommande förändringen. 

När detta avsnitt sänds har Gunnel hastigt avlidit. Hon lämnade oss fridfullt i sömnen. Familjen vill ändå att programmet sänds. 
--------------------------------------------------------
Vill du lyssna på fler program om svensk äldreomsorg? http://sverigesradio.se/p1/tendens

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Livet på hemmet
Livet på hemmet
Mån 06 jan 2014 kl 10:03(30 min)
Livet på hemmet
Sön 05 jan 2014 kl 12:00(30 min)
Livet på hemmet
Ons 24 jul 2013 kl 14:30(30 min)
Livet på hemmet
Ons 17 jul 2013 kl 14:30(30 min)
Livet på hemmet
Ons 10 jul 2013 kl 14:30(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".