Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Lundström calling - följ med till London, Durban, Beirut och Buenos Aires...
Lör 21 dec 2013 kl 08:05
Nu blir det åka av! Häng med på en Sydafrikansk tidsresa, besök språkförvirringens Beirut och möt författaren Cesar Aira i Buenos Aires. Och så guidar Marie Lundström dig runt mellan bokhyllor och skridskoåkare... i London.

- Jag är ett freak! Det säger den argentinske författaren Cesar Aira. Andra säger att han är den störste förnyaren inom latinamerikansk litteratur. Följ med vår reporter Irma Norrman och hälsa på hemma hos Cesar Aira, så kan du göra en egen bedömning.

Ike´s Bookstore i Durban var en viktig mötesplats för arbetet mot apartheid i Sydafrika under 1980- och 90-talet. Här samlades aktivister, planerade aktioner och läste bannlysta böcker. Men vad händer idag? Laura Wihlborg har hälsat på.

Vad händer med identiteten när en stor del av befolkningen tar avstånd från sitt eget hemspråk? I Libanon håller arabiskan på att trängas undan av engelskan, och under året har det drivits kampanj för att få libaneser att gilla sitt eget hemspråk. Mona Masri samlar röster vid ett cafébord i Beirut. 

Och så får du hänga med Marie Lundström i London! Följ med till Daunt Books, Collins Music Hall, in i dödsannonserna och sen en sväng ut på skridskobanan.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".