Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ

Varför vi blir sjuka av gluten

Tis 21 jan 2014 kl 10:03
Att inte tåla gluten har blivit allt vanligare. Sverige är ett av världens mest glutenintoleranta länder men sjukdomen upptäcks allt senare. Ändrade kostråd tros vara en orsak till att få spädbarn numera... insjuknar och medianåldern för att bli sjuk har stigit till sju år. Ungefär hälften av alla svenskar har genetiska förutsättningar för glutenintolerans, celiaki och risken att utveckla sjukdomen finns hela livet. Men vad beror den på?

Förändrat mjöl, vällingdrickande, infektioner och kejsarsnitt figurerar som orsaker. Kropp & Själ diskuterar hur det kommer sig att allt fler blir överkänsliga mot gluten. Gäster i studion är bland annat Olof Sandström, barnläkare och celiakiforskare vid Norrlands universitetsjukhus och Umeå universitet.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kl 10:03(54 min)
Tis 16 maj kl 10:03(54 min)
Tis 09 maj kl 10:03(54 min)
Tis 02 maj kl 10:03(55 min)
Tis 25 apr kl 10:03(54 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".