Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Doktorerna som inte går att stoppa
Tis 01 apr 2014 kl 10:03
De har inga läkarlegitimationer. De får inte kalla sig läkare och inte ta emot patienter och behandla dem för svåra sjukdomar som cancer. Ändå fortsätter kända stoppade läkare att sprida ogrundad kunskap... och behandla cancersjuka patienter. I dagens program fortsätter kartläggningen av cancerbehandling utanför den gängse vården. Frågan är hur det kommer sig att personer utan läkarlegitimation kan fortsätta med sin tveksamma verksamhet.

Erik Enby blev av med sin läkarlegitimation 2007 men han är fortfarande aktiv och erbjuder sig att ta emot Kropp & Själs reporter för cancerbehandling. Han säger att cancer är en svamp och att den kan behandlas med infektionshämmande medel. En annan kontroversiell före detta läkare är inom ett par veckor på väg till Sverige. Tullio Simoncini är fråntagen sin rätt att arbeta som läkare i Italien, han är dömd för dråp och bedrägeri kopplat till hans cancerbehandling, men det hindrar honom inte från att ta emot patienter från hela Europa och ge konsultationer i Sverige.

Gäster i studion är Tina Dalianis, professor i tumörvirologi vid Karolinska institutet, Anders Alexandersson, jurist vid Inspektionen för vård och omsorg och Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi 

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.03
  Helios - Bless This Morning Year
  Album: Eingya
  Kompositör: Keith Kenniff
  Bolag: TYPE RECORDS
 • 10.05
  Helios - Woods And Gives Away
  Kompositör: Helios
  Bolag: -
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".