Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Genomtänkt och begåvad radio med intressanta människor som roar och berör.
Ett avsnitt från Sommar & Vinter i P1
Bakhtiar Amin
Tor 23 jun 2005 kl 13:05
Tidigare irakisk minister för mänskliga rättigheter Som irakisk minister för mänskliga rättigheter var det Bakhtiar Amins ansvar att bekräfta att Saddam Hussein behandlades bra i sin fängelsecell efter sitt... tillfångatagande 2003, långt mycket bättre än de tusentals fångar som dog under Saddams styre. I en historia med mörker finns ljuset: ett politiskt uppvaknande och en efterlängtad syster, allt i en skådeplats som är världens vagga: Mesopotamien och Irak.

- I mitt program kommer jag att tala om min tid som minister för mänskliga rättigheter i Irak under en ytterst dramatisk period av landets historia. Men också om mina år i Sverige och hur jag ser på framtiden för Irak och dess folk.

Om Bakhtiar Amin

Har varit minister för mänskliga rättigheter i Irak, dit han återvände efter Saddam Husseins fall. Bakhtiar Kom till Sverige som flykting 1979 och har arbetat som familjepedagog och folkhögskollärare, men framför allt vigt sitt liv åt att kämpa för demokratiskt styre i Irak. Har arbetat som generalsekreterare för kurdiska institutet i Frankrike.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Sommar & Vinter i P1
Sommar & Vinter i P1
Sön 20 aug kl 13:00(56 min)
Sommar & Vinter i P1
Lör 19 aug kl 13:00(57 min)
Sommar & Vinter i P1
Fre 18 aug kl 13:00(55 min)
Sommar & Vinter i P1
Tor 17 aug kl 13:00(60 min)
Sommar & Vinter i P1
Ons 16 aug kl 13:00(62 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".