Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Genomtänkt och begåvad radio med intressanta människor som roar och berör.
Ett avsnitt från Sommar & Vinter i P1
Tina Ahlin 2005
Sön 03 jul 2005 kl 13:05
PIANIST, SÅNGERSKA, KOMPOSITÖR, MUNSPELARE. – Jag kommer att tala om färghållning oss människor emellan, sällskapssjuka tvångstankar och fobier, avslappningsövningar som inte funkar.

Som vanligt blir det lite väl mycket fokus på oflyt, före flyt. Minnen med Olle Adolphson, fin falsksång med bl.a. Florence Jenkins – och starka upplevelser ifrån det gångna året. Om vikten av att allt är relativt.

Om Tina Ahlin

Pianist, sångerska, kompositör och munspelare
En finsk-tysk multitalang som kanske hellre hade velat vara fransk-italiensk istället. "Men några måste vara finsk-tyska också," konstaterar Tina Ahlin. Hon spelar flera instrument men inte alls kontrabas eller saxofoner - oavsett vad Wikipedia eller företagsledare säger. Vad hon kan spela däremot, är dragspel, något som vi får mycket av. Det är ett program fyllt med musik och nostalgi och avslappningsövningar, för det är något som dragspelare behöver extra mycket.

Tina Ahlin fick sitt genombrott när hon uppträdde med Hasse Alfredson och Peter Dalle i Prinskorv under taket 1999. Hon medverkar flitigt i SVT, har spelat krogshow med Vibafemba och julshow med Lill Lindfors och Hasse Alfredson. Komponerat till Lorry och SVT:s novellfilmsserie.

Tina Ahlin har varit Sommarvärd 2001 och 2005.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Sommar & Vinter i P1
Stina Ekblad Sön 20 aug kl 13:00(56 min)

SKÅDESPELARE. – Jag kommer att prata om musik och poesi.

Ruben Östlund Lör 19 aug kl 13:00(57 min)

REGISSÖR. – Mitt program kommer att handla om "Rutan" – en symbolladdad plats som skall påminna oss om vår roll som ansvarstagande medmänniskor. När programmet sänds finns det redan tre "rutor" i...

Annakarin Nyberg Fre 18 aug kl 13:00(55 min)

INTERNETFORSKARE, FÖRFATTARE, FÖRELÄSARE. – I mitt Sommarprat kommer jag berätta om viktiga strider i mitt liv. Om kampen mot gubbar som använder härskarteknik och mitt krig mot en cancerknöl.

Tobias Forge Tor 17 aug kl 13:00(60 min)

MUSIKER. – Jag ska prata om min bakgrund och hur det aldrig riktigt blir som man tänkt sig.

Mats Persson Ons 16 aug kl 13:00(62 min)

STATSVETARE. – Jag ska prata om hur det är att gå på glödande kol med Storbritanniens premiärminister och vad som verkligen hände när britterna röstade för Brexit.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".