Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Genomtänkt och begåvad radio med intressanta människor som roar och berör.
Ett avsnitt från Sommar & Vinter i P1
Mohammad Fazlhashemi
Tis 20 jun 2006 kl 13:05
Professor i idéhistoria När Mohammad svarade helt fel på den Iranska överhetens kontrollfrågor blev han spärrad från universitetsstudier i landet och fick för sig att studera i Sverige. Han hade en vän... som föreslog det och utan att veta något direkt om Sverige anländer han snart därefter till Umeå. De är början på en resa som handlar om mötet med det nya och främmande, att möta och hysa fördomar och sökandet efter samhörighet och beröringspunkter. - Jag ska tala om åren i Sverige, mötet med det nya och främmande, att möta och hysa fördomar och sökandet efter samhörighet och beröringspunkter. Musiken blir en blandning av österländskt och västerländskt.

Om Mohammad Fazlhashemi

Forskar – vid tiden för Sommarprogrammetinom islamisk/muslimsk idéhistoria, om konstruktionen av bilden av Europa och västvärlden bland muslimska tänkare, och om globaliseringens betydelse för framväxten av muslimskt nytänkande i skarp kontrast till traditionell och fundamentalistisk tolkning av islam. Arbetar även för främjandet av etnisk mångfald, håller föreläsningar samt deltar i radio och tv. Har varit aktiv i debatten kring publiceringen av de famösa Muhammedkarikatyrerna, som han anser oförsvarliga.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Sommar & Vinter i P1
Sveriges Radios Vintervärdar presenteras Tor 07 dec kl 13:00(30 min)

Sveriges Radios lyssnare har bestämt vilka av alla tidigare Sommarvärdar som ska förgylla jul- och nyårshelgen. Programchefen Bibi Rödöö presenterar de åtta Vintervärdarna och deras program.

Stina Ekblad Sön 20 aug kl 13:00(56 min)

SKÅDESPELARE. – Jag kommer att prata om musik och poesi.

Ruben Östlund Lör 19 aug kl 13:00(57 min)

REGISSÖR. – Mitt program kommer att handla om "Rutan" – en symbolladdad plats som skall påminna oss om vår roll som ansvarstagande medmänniskor. När programmet sänds finns det redan tre "rutor" i...

Annakarin Nyberg Fre 18 aug kl 13:00(55 min)

INTERNETFORSKARE, FÖRFATTARE, FÖRELÄSARE. – I mitt Sommarprat kommer jag berätta om viktiga strider i mitt liv. Om kampen mot gubbar som använder härskarteknik och mitt krig mot en cancerknöl.

Tobias Forge Tor 17 aug kl 13:00(60 min)

MUSIKER. – Jag ska prata om min bakgrund och hur det aldrig riktigt blir som man tänkt sig.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".