Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Genomtänkt och begåvad radio med intressanta människor som roar och berör.
Ett avsnitt från Sommar & Vinter i P1
Maria Johansson
Tor 29 jun 2006 kl 13:05
Skådespelerska och regissör. Maria Johanssons Sommarprogram handlar om ansiktet. Ansiktet, den kroppsdel som hur vi än vänder oss har framåt. Denna del som vi bara ser genom andra. Hur tänker man kring... ansikten? Hur tänker man då man ser ett foto av ett ansikte? Ett ansikte av en vaxdocka? Och i datorspel? Vill vi att allt ska se ut som i verkligheten? Maria Johanssons program är ett program om ytans betydelse och ansikten man minns och vilka man aldrig får se.

Om Maria Johansson

Har arbetat som skådespelerska, regissör och pedagog på bland annat Göteborgsoperan, Operahögskolan i Stockholm och Nya Pistolteatern. Har skrivit tv- och radioserier, däribland Tjat om Mat tillsammans med Sissela Kyle. Har som skådespelerska bland annat arbetat på Dramaten under flera år och filmat med regissörer som Hans Alfredsson, Lasse Hallström och som barn i ett antal Olle Hellbom-filmer. Mest känd för sin barnroll som Tjorven i Olle Hellboms filmatisering av Astrid Lindgrens Saltkråkan-böcker. Var vid tiden för Sommarprogrammet doktorand vid Teaterhögskolan i Stockholm, och därmed Stockholms dramatiska högskolas första doktorand.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Sommar & Vinter i P1
Sveriges Radios Vintervärdar presenteras Tor 07 dec kl 13:00(30 min)

Sveriges Radios lyssnare har bestämt vilka av alla tidigare Sommarvärdar som ska förgylla jul- och nyårshelgen. Programchefen Bibi Rödöö presenterar de åtta Vintervärdarna och deras program.

Stina Ekblad Sön 20 aug kl 13:00(56 min)

SKÅDESPELARE. – Jag kommer att prata om musik och poesi.

Ruben Östlund Lör 19 aug kl 13:00(57 min)

REGISSÖR. – Mitt program kommer att handla om "Rutan" – en symbolladdad plats som skall påminna oss om vår roll som ansvarstagande medmänniskor. När programmet sänds finns det redan tre "rutor" i...

Annakarin Nyberg Fre 18 aug kl 13:00(55 min)

INTERNETFORSKARE, FÖRFATTARE, FÖRELÄSARE. – I mitt Sommarprat kommer jag berätta om viktiga strider i mitt liv. Om kampen mot gubbar som använder härskarteknik och mitt krig mot en cancerknöl.

Tobias Forge Tor 17 aug kl 13:00(60 min)

MUSIKER. – Jag ska prata om min bakgrund och hur det aldrig riktigt blir som man tänkt sig.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".