Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Bryta ett narkotikaberoende
Tis 22 apr 2014 kl 10:03
Hur kan man bryta ett långt och tungt narkotikaberoende? Christer Ahlman var narkotikamissbrukare och kriminell, men bestämde sig för att sluta på egen hand. För Malin har heroin varit hennes bästa vän... och älskare. Men efter 10 år är hon svårt deprimerad och vill sluta. I veckans Kropp & själ hör vi deras berättelser.

Christer Ahlman var tung narkotikamissbrukare och kriminell, men tröttnade och bestämde sig för att sluta på egen hand. Nu har han doktorerat på en avhandling om Göteborgs första ungdomsnarkomaner, en grupp han alltså själv var en del av. 

För Malin har heroin varit hennes bästa vän, älskare och trygghet i tillvaron. Men efter 10 år är hon svårt deprimerad och vill sluta. Hon kämpar mot fruktansvärd abstinens och hoppas på att bli inskriven på metadonprogrammet. Hon är en av allt fler narkomaner som får metadon för att komma vidare från destruktivt missbruk.

Samtidigt finns många som slutar av egen kraft utanför beroendevården. De tar ofta hjälp av relationer och religiösa upplevelser och gemenskaper. Dagens Kropp & Själ handlar om hur man kan bryta ett långt och tungt narkotikaberoende.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 19 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 12 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 05 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 29 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 22 aug kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".