Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Tar upp alla aspekter av naturen, från njutning till forskning.
Ett avsnitt från Naturmorgon
Ekosystemet i trädgården och lyckade lekbottnar
Lör 28 jun 2014 kl 06:10
Vi människor sätter gärna upp staket mellan våra trädgårdar och det vi kallar "naturen". Men den gränslinjen finns nästan bara i vår fantasi. En trädgård är ett myllrande ekosystem i sig. Vi är nyfikna... på vad som finns i vår trädgård - och också på hur man kan skapa mer mångfald i den. Därför åker fältreporter Erik Kohlström till skogsträdgården i Holma i Skåne. Där försöker man med skogsbrynet som förebild skapa ett ekosystem som både ger skörd och livsmiljöer åt en mångfald av arter. Vi hör också om sportfiskelubben i Nilivaara som gått till botten med problemet med förstörda lekbottnar för öring. Hårt slit och egen metod har gett resultat. Lasse Willén kråkvinklar om fågelskådarens flackande blick och vi hälsar på den hotade skräntärnan i Sörmlands skärgård. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Naturmorgon

Susanne Åkesson, Lennart Engstrand och Mikael Sörensson i Naturpanelen sammanträder i Botaniska trädgården i Lund för att svara på lyssnarfrågor. Programledare är Mats Ottosson.

Linné inpå livet och en unik svamphöst Lör 02 dec kl 06:10(96 min)

En energisk men inte helt lycklig entreprenör. Så beskriver idéhistorikern Gunnar Broberg Carl von Linné. Vi hittar också unika svampar på Öland. Programledare Joacim Lindwall.

Vi sänder från Arboretum Norr om hur träden gör sig klara för vintern. Unikt beslut från EU-domstolen om avverkningarna i Bialowieza. Vi möter lockespindlarna. Programledare Joacim Lindwall.

Experterna i vår naturpanel samlas i Botaniska trädgården i Lund för att i ett direktsänt program svara på lyssnarfrågor. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Sorkarnas liv och omprogrammerade insekter Lör 11 nov kl 06:10(96 min)

Vi spanar efter Sveriges vanligaste däggdjur, skogssorken, och andra smågnagare. Och möter fjärilslarven som omprogrammerats för att skydda sin värsta fiende. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".