Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes måndag 30 juni 2014 kl 09.14

Kyrkogårdsboken: del 1 av 8

Bara en i familjen kommer undan. Det är en liten pojke som flyr ut i natten med Mannen Jack tätt i hälarna. Pojken hamnar på en kyrkogård och får oväntad hjälp.

Författaren Neil Gaiman älskar radioteater

I maj besökte Kyrkogårdsbokens (The Graveyard Book) författare Neil Gaiman Stockholm. När han fick höra att Unga Radioteatern ska göra en dramaserie av Kyrkogårdsboken blev han lyrisk.

- Det blir fantastiskt! Jag längtar! Jag älskar radioteater mer än någon annan media. Folk tror mig inte när jag säger det. Men det beror på att du tvingar lyssnaren att samarbeta. Folk ser ut som du föreställer dig dem i ditt huvud, de rör sig på en plats som du fantiserar ihop. Det är saker som bara funkar i radio. Att göra film är så tråkigt och krångligt att du vill slita av dig strupen efter fyra timmar, men att göra radioteater är en glädje, sa han till Björn Jansson från P1:s Kulturnytt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.